NIEUWSBRIEVEN

Volg ons.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Afscheid nemen van een dierbare

Het sterven van iemand kan heel wat in ons teweeg brengen, zeker wanneer die persoon veel voor ons betekend heeft. In dit e-zine vertellen Katelijne, Olga, Lutgart en Machteld hoe hun persoonlijke groei ertoe heeft bijgedragen om op een intens aangrijpende en hartverwarmend menselijke manier afscheid te nemen van een geliefd iemand.

Er zit veerkracht in jou!

Weet je hoe vaak een kindje struikelt terwijl het leert lopen? Meer dan 2000 keer naar het schijnt. Maar dat kan onze kleine spruitjes weinig deren, ze krabbelen snel terug recht en lopen met weifelende pasjes verder.
En wij? Kunnen wij aanvaarden dat we ons evenwicht soms verliezen, dat onze groei af en toe een onvermijdelijke terugval kent? Wat kan ons helpen om telkens opnieuw recht te krabbelen en verder te gaan? Het is goed mogelijk dat onze psychische groei op een bepaald ogenblik werd afgebroken. Maar ik wil het vandaag hebben over iets wat dieper gaat dan wat ons afremt.

Count your blessings

'Tel je zegeningen'; wees je bewust van al het goede dat om je heen is, van al de kleine en grote geluksmomenten doorheen je dag.

Wat we hebben, wat we doen, beschouwen we vaak als vanzelfsprekend. Het is pas als iets wegvalt, dat de waarde ervan tot ons doordringt. En als we nu eens proberen om ons bewust te worden van de waarde van de dingen terwijl ze er nog zijn? Als we nu eens met een blik kijken die doordrongen is van 'dit is niet zo vanzelfsprekend, dit is iets om blij om te zijn, om dankbaar om te zijn, om van te genieten'?