WORKSHOPS

PRH heeft voor elk terrein van het leven verschillende workshops.

Hier vind je ons huidig aanbod. 

Opgelet: alle inschrijvingen verlopen via de website van PRH Vlaanderen.

- Omgaan met afscheid en verlies - 31 juli tot 3 aug. in Ranst

- Mijn levenskracht voluit laten stromen (crea) - 8 t/m 12 augustus in Gent

- Als ik nee zeg, voel ik me schuldig - online - 16 oktober

- Wie ben ik? 30 oktober t/m 3 november - Antwerpen

- Bouwen aan vriendschap - online - 16, 23 en 30 november

Omgaan met afscheid en verlies

Op zoek naar een nieuw evenwicht

Als iets of iemand uit je leven verdwijnt, ervaar je verlies. Het kan gaan om verlies van je baan, je gezondheid, je relatie, een dierbaar iemand, een huis, een voorwerp of een dier waaraan je gehecht bent ... Verlies, afscheid nemen en loslaten horen bij het leven. Ieder doet dat op zijn eigen unieke manier. Hoe ga jij daarmee om? In deze cursus sta je stil bij jouw verlieservaringen en de impact ervan op je leven. Het is een kans om te groeien naar een nieuw evenwicht.

Doelstellingen
  • Je wordt je bewust van de manier waarop je omgaat met je eigen ervaringen van afscheid en verlies.
  • Je brengt je eigen tocht die je tot nu toe ging in kaart en je staat stil bij je innerlijke drijfveren en je diepe waarden.
  • Van daaruit ga je op zoek naar aanvaarding en overgave om tot een nieuw evenwicht te komen.

Zaterdag 31 juli t/m dinsdag 3 augustus 2021 - van 9u30 tot 17u - Ranst (Antwerpen)

Mijn levenskracht voluit laten stromen

Wanneer lukt het me en wanneer niet?

Welke kracht leeft er in jou? Wat houdt je tegen om die kracht ten volle naar buiten te laten komen? En hoe kan je hier verandering in brengen? In deze cursus ontdek je jouw antwoorden op deze vragen. Het werken met kleuren en vormen biedt je een eenvoudige methode om je beleving te analyseren. Daarna wordt deze analyse schriftelijk verder gezet. Je bepaalt grotendeels zelf het ritme van de dag en je krijgt de kans om in een respectvolle, veilige sfeer het resultaat van je werk met de groep te delen. Om deze cursus met creatieve zelfexpressie te volgen is geen artistieke aanleg of achtergrond vereist.

Zondag 8 t/m donderdag 12 augustus 2021 - van 9u tot 18u30 - Erwetegem (Gent)

Als ik nee zeg, voel ik me schuldig

Hoe 'ja' of 'nee' leren zeggen en mij er goed bij voelen

Dagelijks komen er vragen op me af. Vaak durf ik niet 'nee' zeggen of als ik 'nee' zeg, voel ik me daarna schuldig. In deze workshop staan we stil bij de manier waarop ik omga met vragen, uitnodigingen, verwachtingen, veronderstellingen die op mij afkomen. Welke invloed hebben deze vragen en verwachtingen op mij, wat brengen ze teweeg in mijn gevoel en in mijn denken? Wat maakt dat ik me soms schuldig voel ... hoe werken schuldgevoelens eigenlijk? Hoe kan ik 'ja' of 'nee' leren zeggen zonder mij schuldig te voelen? We maken gebruik van een stappenplan om hierin concreet vooruitgang te maken.

Zaterdag 16 oktober 2021 - van 9u30 tot 11u30 - ONLINE

Wie ben ik?

De stevige kern van mijn persoonlijkheid beter leren kennen

Jezelf kennen is de basis om stevig in het leven te staan. Je innerlijke kracht duidelijk kunnen voelen, maakt energie vrij. Deze cursus helpt je meer bewust worden van je capaciteiten, je waarden, je mogelijkheden, je eigen kleur van zijn. Je krijgt een kader om te begrijpen hoe je als persoon in mekaar zit. Dat geeft je meer zelfvertrouwen en een fundament om op te steunen .Na deze cursus sta je steviger in je schoenen, zit je beter in je vel. Je kan constructiever omgaan met je gedachten, je raakt sneller in het reine met je gevoelens en keuzes maak je bewuster. Je wordt ook gaandeweg meer jezelf in relaties. Dit alles maakt niet alleen jezelf gelukkig maar draagt ook bij aan het geluk van anderen.

Doelstellingen
  • Je leert jezelf beter kennen.
  • Je ontdekt je unieke talenten en vaardigheden.
  • Je ervaart hoe je je persoonlijkheid en je eigenwaarde kan ontwikkelen.
  • Je zet stappen naar meer evenwicht in je denken en je gevoel.
  • Je krijgt meer inzicht in je relatieleven.
  • Je zelfvertrouwen neemt toe, zodat je beter kan omgaan met de moeilijkheden van het leven.

Zaterdag 30, zondag 31 oktober, maandag 1, dinsdag 2 en woensdag 3 november 2021 - van 9u30 tot 17u00

Bouwen aan vriendschap

Zorg dragen voor mijn vriendschapsrelaties

Contacten zijn belangrijk in ons leven. Het ligt in onze natuur om relaties te willen aangaan met anderen. Op een 'gezonde' manier relaties uitbouwen betekent niet dat we ons aan anderen vastklampen en er helemaal afhankelijk van zijn. Bouwen aan vriendschap is ook bouwen aan de relatie met jezelf. Pas als je je eigen vriend kunt zijn, ben je in staat om in alle vrijheid met de ander in relatie te staan. In deze workshop leer je hoe je dit alles stap voor stap kunt realiseren.

Dinsdag 16, 23 en 30 november - van 9 tot 12.00 uur - ONLINE