WORKSHOPS

PRH heeft voor elk terrein van het leven verschillende workshops.

Hier vind je ons aanbod in 2023. 

Opgelet: alle inschrijvingen verlopen via de website van PRH Vlaanderen

(zie ook www.prh.be)

Mijn verdedigingssysteem: een hulp of een hinder?

Het kluwen van je verdediging ontwarren

Jezelf beschermen tegen psychische pijn: het is een heel menselijke reflex. Maar soms wordt de verdediging die je opgebouwd hebt een hindernis om met vertrouwen en vrij in het leven te staan. In deze cursus onderzoek je hoe jij je beschermd hebt en hoe je die bescherming tot gezonde proporties herleidt.

Inhoud

Bewust of onbewust proberen we moeilijke gevoelens te vermijden. We stellen alles in het werk om ons niet gekwetst te voelen. Dat is een normale, menselijke reflex, maar als we niet opletten kan het een echte hindernis worden in ons dagelijks leven en in onze relaties.

Wil je zicht krijgen op hoe jij probeert je te beschermen tegen moeilijke gevoelens? En wil je de hindernissen aanpakken die daaruit voortkomen?

Deze cursus helpt je om meer open, verbonden en vrij in het leven te staan. Je krijgt zicht op verschillende manieren van zijn en doen die de verbinding bemoeilijken met jezelf en met anderen. Je leert die patronen ontrafelen. Daardoor krijg je meer vat op wat zich afspeelt in jou. De relatie met jezelf en anderen krijgt weer zuurstof, je voelt hoop en een dynamiek van leven.

Voorkennis: Je hebt de cursus Leven vanuit innerlijke balans gevolgd.

Zaterdag 1 t/m 5 april 2023 van 9 tot 18.15 uur in Huijbergen (NL).   Begeleider: Annick Jossa.